Venera – značenje Venere u astrologiji

Venera – značenje Venere u astrologiji

Što Venera znači u astrologiji generalno

U astrologiji se dva planeta sreće, Jupiter je planet “velike sreće”, a Afrodita, Venerin grčki pandan je planet “male sreće”. Ako bi trebalo opisati što Venera u astrologiji znači generalno, dovoljno je pozvati se na mitologiju i vidjeti da je ona božica ljubavi i ljepote. Zanimljivo je da ljubav i ljepota uvijek idu zajedno, pa je ponekada teško razlučiti da li nam je nešto lijepo zato što to volimo ili nešto volimo zato što je to lijepo.

Venera je također i drugi planet obilja, što znači i novca, a to sve skupa joj daje osobama koje su rođene u Venerinim godinama jednu posebnu magnetičnost koja privlači sebi sve što poželi, jer je ona sama po sebi pasivna i samo čeka da bude osvojena (čeka svog Marsa da je uzme), ali na isti način privlači i obilje. No, koliko su poželjni, pozitivni i lijepi Venerini svijetli aspekti, njezina tamna strana može biti vrlo odbojna (nemar, lijenost, razvrat).

Kakvo značenje ima Venera u muškom horoskopu

Venerenina simbolika često zbunjuje muškarce, jer ne znaju kako shvatiti žensko božanstvo u njihovom horoskopu, pa je možda potrebno naglasiti da je ona vladarica određenih životnih aspekata (ljubav, ljepota, novac) i to onda otkriva kakvo značenje ima Venera u muškom horoskopu. Ona pokazuje kakve žene privlače takvog muškarca, a koje su mu odbojne ili samo nezanimljive i neprivlačne, te kako bira ljubavnice ili životnu partnericu, kako ih treba osvajati i čime ih može impresionirati da bi ih osvojio.

Venera u muškom horoskopu opisuje i njegove osobine, karakter i afinitete, kao stječe novac, u čemu uživa, kakvi su mu ukusi, što želi. Savjetnici na astrofon21 znaju da takvi mužkarci vole tjelesne i materijalne užitke, vole se okružiti komforom i bogatstvom i vole to pokazati. Oni znaju zaraditi novac, ali njima davanje nije problem, dapače znaju biti darežljivi i široke ruke do rasipnosti. Ako su “zakačili” tamnu Venerinu stranu, mogu upasti u poroke, bahato razmetanje ili mogu postati neviđene škrtice.

Kakvo značenje ima Venera u ženskom horoskopu

Venerino polje utjecaja je osobna sreća u ljubavi, novcu i prezentiranju samih sebe, te sposobnost davanja i primanja, sposobnost privlačenja u svoj život svega što vas usrećuje. Da ne bi mislili da su sve Venerine žene (žene rođene u godinama Venerinog vladanja ili na Venerin dan – petak) fatalne žene. Kakvo značenje ima Venera u ženskom horoskopu se vidi na prvi pogled, ona je lijepa, ženstvena, koketna, zavodljiva i snažno privlači izabranog muškarca kojeg želi zadržati.

Astrološkim opisima Venera je prikazana kao planet uživanja, ljubavi, harmonije i sreće, a Venerine žene znaju izabrati svog muškarca, a sreća mora biti zajednička i svi su na dobitku. Ako nema sklada u partnerskom odnosu Venerine žene su vrlo nesretne i bez žaljenja izlaze iz takvog odnosa. Venerine žene mogu biti “skupe žene”, jer vole raskoš, sve što je lijepo u odijevanju, dizajnu i stilu života, a Venerin aspekt blagostanja ih tjera da žude za lijepom kućom i posebnim nakitom.

Tagovi:

Više članaka