Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Što jesti za doručak

Što jesti za doručak

Što jesti za doručak – zdravi prijedlog 1

I ptice na grani znaju da je doručak najbitniji dnevni obrok. Što jesti za doručak ne bi trebala biti dilema jer ukoliko dan započnete kvalitetnim doručkom onda će vam i ostatak dana biti isto tako kvalitetan. Nutrijenti koje unesete doručkom određivat će vam u toku dana nivo energije, raspoloženja i snagu u vašim dnevnim aktivnostima. Izvrstan odabir doručka je onaj koji sadrži ugljikohidrate, vlakna i proteine. Zbog toga mnoge osobe koje drže do zdrave ishrane započinju dan takvim doručkom. U kontekstu što jesti za doručak, predlažemo slijedeće: Zobene pahuljice – njihova najveća vrijednost je u beta glukanu, što je vrsta vlakna koje dokazano smanjuje nivo kolesterola pod uslovom da se redovno konzumira. Zobene pahuljice su isto tako bogate omega 3 masnim kiselinama, kalijem i folatima. Ako uzmemo u aspekt vrijeme i finansije zobene pahuljice su brz i jeftin način za pripremiti zdrav i kvalitetan doručak. Zobene pahuljice u posudi prelijte jogurtom, vodom, malomasnim mlijekom ili sokom iz cijeđene svježe naranče. takođe možete dodati proteine u prahu, svježe voće, sušeno voće, orašaste plodove, cimet, med.

Što jesti za doručak – zdravi prijedlog 2

Preskakanje doručka kao najbitnijeg obroka dana koje mnoge osobe urade u pretjeranoj ljubavi prema dužem spavanju ili izležavanju garantirat će kasnije napade gladi. Dakle, nije teško donijeti zaključak da je posebno bitno da doručak sadrži kvalitetne nutrijente. Nakon buđenja ujutro vjerovatno pomislite što jesti za doručak, stoga želimo pomoći u odabiru zdravog doručka za vas. Jaje – sigurno vam je ostalo u sjećanju izreka majke ili oca kada ste bili mali “svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje”. treba priznati da je to tako zaista jer jaje je odličan izvor proteina i vitamina D. Masnoće koje su nekada zamjerili žumanjku dokazano je da ne utiču znatno na nivo kolesterola u krvi. Zato spremite si za doručak jaje kako volite: jaje na oko, kajganu, omlet, kuhano, poširano. Ukoliko odaberete jaje za svoj doručak kao početak dana on će i započeti snažno i nutritivno bogato. Nadamo se da smo vam pomogli u razmišljanju što jesti za doručak kao najznačajnijem obroku u danu.

Što jesti za doručak – na poslu

Ako spadate u onu grupu ljudi koji najvažniji jutarnji obrok konzumira na poslu jer zbog jutarnje trke i obaveza prema ukućanima (vožnja djece u obdanište, školu) nemate vremena za spremanje i doručkovanje, sigurna sam da često razmišljate što jesti za doručak ovog dana. Svoj doručak za ponijeti na posao možete pripremiti noć prije nego odete spavati, a za to vam neće trebati više od 15 minuta vremena. Sadržaj potrebnih namirnica pripremite i ostavite u hladnjak u zatvorenoj plastičnoj posudi sa poklopcem, koju ćete ujutro izvaditi iz hladnjaka i ponijeti sa sobom i doručkovati po dolasku na posao u za to predviđeno vrijeme. Što jesti za doručak između mnogih recepata izabrala sam šarenu salatu s kukuruzom šećercem, a kojom ćete unijeti pregršt vitamina i minerala. Kukuruz šećerac isprati vodom, feta sir na kockice, a mladi luk i krastavac izrezati na kolutiće. Sve izmješajtei i posolite (na poslu salatu zalijte tečnim jogurtom). Skuhajte jaje u posoljenoj vodi 10 minuta, jaje ogulite i odvojite žumanjak. Salatu posipajte razmrvljenim žumanjkom. Idealan spoj okusa je još bolji u kombinaciji sa kuhanom šunkom. Prijatno!

Tagovi:

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Više članaka

Kako se našminkati

Kako se našminkati

Kako se našminkatiKako se našminkati - za početnike 1Šminka može učiniti magične stvari ali ne mora...

Kako se riješiti strija

Kako se riješiti strija

Kako se riješiti strijaKako se riješiti strija - na grudimaStrija na grudima je vrlo čest problem kod...