Koje cvijeće trpi jako sunce

Koje cvijeće trpi jako sunce

Koje cvijeće trpi jako sunce i lako se uzgaja

Vrt ili balkon pun šarenog cvijeća obasjan suncem postao je pravi trend posljednjih nekoliko godina. Urbani ili romantični, vrtovi su sve veća inspiracija za mnoge. No, da biste to postigli, morate znati koje cvijeće trpi jako sunce i može podnijeti visoke vanjske temperature. Određene vrste biljaka ne samo da podnose izravno izlaganje suncu, već su i jednostavne za održavanje. Planirate li ukrasiti svoj vrt biljkama ili ih kupiti u posudama, onda obratite pažnju na one otporne. Visoke ljetne temperature mogu uzrokovati sušenje biljaka. Kao i velika hladnoća zimi, tako je i jaka vrućina jednako štetna za biljke. Također, treba se pridržavati pravila vezanih uz izlaganje suncu i njegu kako bi se izbjeglo njihovo isušivanje. Kako se približavaju topli ljetni mjeseci, za ljubitelje cvijeća to znači da moraju posvetiti više pažnje svojim biljkama, a poznato je da biljkama treba puno sunca, točnije više od pet sati dnevno. Kad smo već kod toga
koje cvijeće trpi jako sunce, to su bez sumnje hibiskus, petunije i lavanda.

Koje cvijeće trpi jako sunce u vrtu i balkonu

Koje cvijeće trpi jako sunce u vrtu i balkonu? Geranija je jedna od najotpornijih biljaka, možemo je vidjeti na gotovo svakom balkonu. Kao i sve druge biljke, treba njegu, ali zahtijeva manje vode od ostalih. Verbena je biljka koja ne zahtijeva previše zalijevanja, zbog čega je odlična opcija za ljeto kada je manje padavina. Ima lijepe cvjetove, a biljka cvate od proljeća do kasne jeseni. Malo je biljaka koje tako dobro podnose jako sunce i prilagođavaju se drugačijim vremenskim uvjetima od karanfila. Ovo cvijeće voli svjetlost i sunce, savršeno se uklapa u vrtove, terase i balkone. Posebnog je mirisa, a na tržištu se može naći velik broj različitih vrsta i boja. Uz umjereno zalijevanje i obilje sunca cvat će cijelo ljeto. Još jedna biljka koja ima dobru otpornost je lavanda. Poput ostalih aromatičnih biljaka, impresionira ugodnim mirisom i prekrasnim ljubičastim nijansama. Hibiskus iz obitelji Malvaceae prepoznatljiv je po cvjetovima koji se mogu naći u nijansama bijele i crvene boje. Vrlo je otporan na visoke temperature. Petunije su idealne biljke za ljeto. Iako ih je u ljetnoj sezoni potrebno dobro zalijevati, dobro podnose visoke temperature. Velika raznolikost boja daje poseban šarm vrtovima i balkonima. U slučaju da još uvijek niste sigurni koje cvijeće trpi jako sunce potražite savjet vrtlarskih stručnjaka.

Koje cvijeće trpi jako sunce i najbolje podnosi vrućinu

Ako imate vrt ili balkon koji je dosta osunčan, važno je znati koje cvijeće trpi jako sunce i najotpornije je na toplinu. Budući da vrućina uzrokuje brzo otjecanje vode, važno je slijediti neke osnove zalijevanja. To znači zalijevanje u ranim jutarnjim satima, odnosno poslijepodne kada sunce zađe. Zalijevanje cvijeća u najtoplijim satima može negativno utjecati na biljku i oštetiti je. Također, pripazite koje biljke se mogu prskati vodom kako bi osvježile svoje listove. Biljke u saksijama trebaju više vode, zbog ograničene količine humusa i vode koju primaju, od onih zasađenih u vrtu. Iako je ljeto doba godine kada većina biljaka ima svoj ciklus cvjetanja, visoke vrućine i visoke temperature uzrokuju njezino sušenje. Pridržavanje savjeta i preporuka iz cvjećarna omogućuje vam da se bolje brinete o njima i odaberete one koji su prilagođene visokim temperaturama. Bilo da svoj vrt ili balkon planirate ukrasiti prekrasnim šarenim biljkama, renovirati ili dodati nove, važno je znati koje cvijeće trpi jako sunce.

Tagovi:

Više članaka