Kako gatati sa običnim kartama

Kako gatati sa običnim kartama

Gatanje sa špilom od 40 običnih karata

Iz hobija i znatiželje htjeli biste se baviti gatanjem a nemate karte za gatanje, na primjer španjolske karte, možete to i sa običnim kartama. Iz špila običnih karata maknite osmice i devetke za početak. Nakon toga uzmite destku i joker tako da oni predstvaljaju broj 11, te uzmite i dečka koji broji 12. Damu i kralja po jednog maknite iz špila, te će vam na kraju ostati 40 karata iz običnog špila. Sa ovih 40 karata običnim špilom gatanje možete koristiti kao savjetovanje.

Za proricanje ćete trebati okrenuti tri karte koje ćete posložiti od lijeva na desno, te će one tako predstavljati od lijeva na desno prošlost, sadašnjost i budućnost. Što znači pojedina okrenuta karta ipak ćete morati naučiti kako bi znali značenje otvorene karte.

Kada naučite značenje pojedine karte možete otvarati i devet karata, a za potpunu sliku će vam najbolje pomoći otvaranje 21 karte koje ćete složiti u tri grupe po sedam karata. Svaka grupa će označavati vremenski period, prva prošlost, druga sadašnjost, a treća budućnost.

Gatanje sa špilom od 32 običnih karata

Za gatanje sa špilom od 32 običnih karata su vam potrebne karte od sedmice do asa u sve četiri boje tref, pik, karo i herc. Svaka dobra gatara će kroz razgovor sa osobom koju zanima gatanje saznati određene informacije koje će gatari pomoći da bolje protumači otvorene karte prilikom otvaranja posloženih karata običnog špila.

Značenje svake pojedine boje je osnova znanja o gatanju. Herz predstavlja ljubav, emocije, prijateljstvo, obitelj. Tref je simbol novca i dobitaka, pik je boja žalosti, patnje, izdaje, te nelagodnih događaja. A karo predstavlja posao i poslovne odnose, putovanja i rad općenito.

Gatanjem sa 32 karte običnog špila možete dobti i u Centru Tarot vizija ako izričito tražite ovakav način gatanja. No, u ovom centru vam mogu gatati na bilo koji način vi želite, pa ćete tako i tražiti savjetnika koji se bavi gatanjem kakvo vama odgovara. Iznenadili biste se iz čega se sve može gatati, od graha, taloga kave pa do drugih predmeta, no to ćete saznati ako kontaktirate centar Tarot vizija.

Cigansko gatanje na kartama

Ukoliko želite naučiti cigansko gatanje sa kartama prvo trebate naučiti 19 pravila kojih se morate držati jer one zapravo predstavljaju zabrane. Na primjer proricanje se za jednu osobu može raditi samo jedanput dnevno, karte ne smijete dati u ruke nekoj drugoj osobi, ne smijete zarađivati kada proričete nečiju sudbinu, dalje kada proričete nekome drugome nemojte razmišlajti o svojim problemima i još dugi niz pravila kojih se trebate držati.

Potrebno je dobro razumijevanje značenja karata no to ovisi i o položaju gdje se karta i pored koje druge karte se ona nalazi. Kada se radi gatanje kojim se proriče sudbina uvijek mora biti novi špli karata koji nije nikada upotrebljavan kako bi se iz njih mogla iščitati budućnost i budući događaji.

Ovisno o tome kako se otvaranje karata radi tako će se i tumačiti otvorene karte, pa tako samo jedan detalj je da središnji dio je najznačajniji dio i on govori o bliskoj budućnosti, dolje lijevo govori o prošlosti, a dolje desno o nedavnoj prošlosti. No, doista to je vještina koju treba naučiti ali i imati sposobnosti proricanja i vidovnjaštva kako bi mogli tumačiti otvorene karte za ovakav oblik gatanja.

Tagovi:

Više članaka