Nacionalni parkovi u blizini Zadra

Nacionalni parkovi u blizini Zadra

Nacionalni park Kornati

Nacionalni Park Kornati je jedinstveni arhipelag od 89 otoka, otočića i skupina otoka smještenih u Jadranskom moru, u blizini grada Zadra u Hrvatskoj. Park je osnovan 1980. godine i od tada je zaštićen kako bi se zaštitila njegova prirodna ljepota i biološka raznolikost. Park je poznat po svojim prekrasnim plažama, kristalno čistom moru i netaknutim stijenama.

Kornati su poznati po svojim netaknutim plažama, koje su idealne za sunčanje i uživanje u pogledu na more. Plaže su obično pješčane ili šljunčane, a neke od njih su i kamenite. U parku postoje i brojne stijene, koje su idealne za ronjenje i potapljanje. U parku postoje i brojne vrste riba, koje se mogu vidjeti u čistom moru.

Kornati su također poznati po svojim netaknutim šumama, koje su dom mnogim vrstama ptica i drugih životinja. U parku postoje i brojne staze za šetnju, koje vode do prekrasnih vidikovaca i pogleda na more.

Nacionalni Park Kornati je idealno mjesto za one koji žele uživati u prirodi i uživati u prekrasnom pogledu na more. Park je savršeno mjesto za one koji žele uživati u miru i tišini, uživati u prekrasnim plažama i uživati u netaknutim šumama. Bilo da ste u Zadru, Biograd na moru, Vodicama, Šibeniku ili okolici obavezno morate posjetiti Kornate.

Nacionalni Park Krka

Nacionalni Park Krka je jedinstvena prirodna lokacija u Hrvatskoj. Nalazi se u središnjoj Dalmaciji, u blizini grada Šibenika. Park je poznat po svojim prekrasnim slapovima, kao i za svoju bogatu floru i faunu.

Park je osnovan 1985. godine i zauzima površinu od 109 km2. Nacionalni park Krka je poznat po svojim prekrasnim slapovima, kao i za svoju bogatu floru i faunu. U parku se nalazi sedam slapova, od kojih je najviši Skradinski buk.

Park je dom mnogim vrstama ptica, kao što su labudovi, šišmiši, vrane, orlovi i mnoge druge. U parku se također nalaze i mnoge vrste životinja, uključujući divlje svinje, jelene, lisice, vukove i druge.

Park je dom mnogim biljnim vrstama, uključujući mnoge vrste drveća, kao što su hrast, jasen, bukva i jela. U parku se također nalaze i mnoge vrste cvijeća, uključujući ljiljane, orhideje, karanfile i druge.

Nacionalni park Krka je izvrsno mjesto za obilazak i uživanje u prirodi. Park nudi mnoge aktivnosti, uključujući šetnje, vožnju čamcem, ronjenje, kajak i druge. Također postoje i mnoge znamenitosti koje se mogu posjetiti, uključujući Roški slap, Krčki most i druge.

Nacionalni park obilaze turisti koji dolaze i u bliže obalne gradove Zadar, Biograd na moru, Šibenik, Vodice i sl

Nacionalni Park Telašćica

Nacionalni park Telašćica je jedinstvena prirodna lokacija na otoku Dugom u Dalmaciji. Park je poznat po svojoj ljepoti i bogatstvu prirodnih resursa. Nalazi se na sjeveroistočnoj obali otoka, u blizini grada Sali. Park je osnovan 1981. godine i zaštićen je kao zaštićeno područje.

Park je poznat po svojoj raznolikosti i ljepoti. U njemu se nalaze različite vrste biljaka i životinja, uključujući i mnoge endemske vrste. U parku se nalazi i veliki broj stjenovitih obala, uključujući i najveću stjenovitu uvalu u Jadranu. Uvala je poznata po svojoj ljepoti i čistom moru.

Park je također poznat po svojim raznim aktivnostima. U parku se mogu pronaći razne vrste ribolova, uključujući i ribolov na obali. Također, postoje i razne vrste plivanja, uključujući i plivanje u stjenovitim uvalama. U parku se također mogu pronaći i razne vrste vožnji brodom, uključujući i vožnju brodom uz obalu.

Nacionalni park Telašćica je jedinstvena prirodna lokacija koja nudi nezaboravne doživljaje. Park je idealan za one koji žele uživati u ljepoti prirode i aktivnostima na otvorenom. Park je također idealan za one koji žele uživati u čistom moru i ljepoti stjenovitih uvala.

Tagovi:

Više članaka