Koliko ima horoskopskih znakova

Koliko ima horoskopskih znakova

Horoskopski znakovi koji su i kako se dijele

Horoskopskih znakova ima 12 kao i mjeseci u godini dana jer Suncu treba godina dana da obiđe kuglu zemaljsku. Sunce je centralni planet horoskopskog sustava te su horoskopski znakovi podijeljeni po mjesecima. Godina započine sa Jarcem koji zapravo traje od 22. prosinca prethodne godine. U siječnu nakon Jarca dolaze osobe rođene u znaku Vodenjaka, pa sljede Ribe. Proljeće započinje Ovnovima, pa dolaze Bikovi i Blizanci. Ljeto započinje Rakovima, sljede Lavovi i Djevice. A jesen započinje Vagama, Škorpionima i završava Strijelcima.

Treba napomenuti da su horoskopski znakovi podijeljeni u četiri osnovne grupe prema četiri osnovna elementa, voda, vatra, zemlje i zrak. Vatreni su znakovi Lav, Ovan i Strijelac te je vatra njihov osnovni element. Vodeni su znakovi Rak, Riba i Škorpion, uobičajeno je da voda gasi vatru, pa bi vodeni znakovi mogli gasiti žar vatrenih znakova. Zemljani znakovi koji čvrsto stoje na zemlji su Jarci, Bikovi i Djevica, a zračni znakovi su Vaga, Blizanac i Vodenjak. Zara tarot centar vam može ponuditi vrhunske astologe koji će vam reći sve o vašem horoskopskom znaku, ali i o vama osobno prema vašoj natalnoj karti.

Najvjerniji horoskopski znakovi

Zanimljivo je čitati karakteristike pojedinih horoskopskih znakova, iako na karakteristike pojedinih osoba rođenih u nekom horoskopskom znaku utječu položaji planeta u trenutku njegova rođenja po mjestu rođenja. Stoga se i izrađuju natalne karte kojima se može protumačiti sve o toj osobi.

No, ipak neke generalne karakteristike zajedničke su osobama rođenim u istom horoskopskom znaku, pa tako možemo analizirati koji su horoskopski znakovi među najvjernijima. Da li će vas iznenaditi da je među najvjernijim znakovima Škorpion koji je vrlo ljubomoran, posesivan, kad daje ljubav i vjernost očekuje jednako natrag. Drugi najvjerniji znak je Rak kojem je obitelj i dom na prvom mjestu jer mu to daje sigurnost. Lav koliko god se smatrao egoističnim kada voli daje sve i vjeran je dok ne shvati da je prevaren, tada okreće ploču za 180 stupnjeva.

Najmanje vjeran horoskopski znak je Strijelac koji je nemirna duša, vječiti istraživač i ne može dugo zadržati pažnju na monogamiji, a sljedi ga Vodenjak koji je izrazito ambiciozan i vrlo lako će žrtvovati vlastite interese za opće dobro, a to će partner Vodenjaka teško prihvatiti. Ribe koje su lako zaljubljive ne vole biti sputavane lancima pa iako su ponekad i nesigurne, često idu dalje od svoje veze.

Jarčevi, Blizanci, Vage, Djevice, Ovnovi i Bikovi su horoskopski znakovi koji se drže zlatne sredine jedni više drugi manje no uspješno balansiraju svoju vjernost iznad potrebe za nevjerom.

Profinjenost, elegancija i horoskopski znakovi

Škorpion općenito izgleda tajanstveno, te upravo ta tajnstvenost mu daje eleganciju, uz to što je vrlo senzualan privlači ljude no ne daje jednako kako i dobiva. Lavovi su poprilično karizmatični i vole biti u centru pažnje, te uvijek nastoje biti glamurozni i sofisticirani. Jarčevi kao vrlo ambiciozni puni su samopouzdanja i dostojanstva, imaju dobru samokontrolu i njihovo ponašanje je smireno i elegantno.

Bikovi su veliki hedonisti koji znaju udovoljiti sebi i vole lijepe stvari, te je na njima svaka dlaka na svom mjestu, a okruženi su luksuzom. Strijelac sklon avanturizmu i istraživanju uvijek će imati nešto novo na sebi, isprobavati profinjene stvari koje će ih zanimati neko kratko vrijeme. Vage imaju veliki smisao za lijepe stvari, kako su vrlo uravnotežene u duhovnom smislu tako i u svojoj vanjštini, ali jako dobro znaju iskoristiti svoju senzualnu snagu u svoju korist.

Horoskopski znakovi koji se u profinjenosti i eleganciji drže zlatne sredine su emotivne Ribe, osjetljivi Rakovi, orijentirani Ovnovi, pedantne Djevice, Vodenjaci koji vole eksperimetirati, te Blizanci koji vole mijenjati kombinacije. Iako se drže zlatne sredine ovi horoskopski znakovi imaju svaki svoju dozu profinjenosti na svoj specifičan način.

Tagovi:

Više članaka