Kako vezati kravatu

Kako vezati kravatu

Kako vezati kravatu – korak po korak 1

Kako vezati kravatu, brzo i lako korak po korak.

Vezanje kravate je zaista jednostavna stvar. Ali kako da to razumijete? Bitno je spajanje pravog čvora s pravom prilikom i ovratnikom košulje, presudno je za dobro izveden završni dodir. Čovjek sa stilom zna više od jednog čvora kako vezati kravatu. Srećom po vas, tri čvora ispod koje smo vam dali kao uputu, mogu riješiti gotovo svaku sartorijalnu situaciju.

VISOKI ČVOR

To je najvjerojatnije prvi čvor koji ste naučili. Ovaj čvor s četiri ruke možda je najjednostavniji način vezivanja kravate ali nesumnjivo je svestran i više nego što obavlja posao. Posebno se dobro kombinira s tankim ovratnicima, košuljama pomalo razigranog ruba (zdravo cvjetne) i odjećom koja predstavlja liniju između pametnog i ležernog.

Stavite kravatu oko vrata. Provjerite je li široki kraj za oko 1/3 veći od uskog kraja. Pređite široki kraj preko uskog kraja. Široki kraj vratite ispod uskog kraja. Široki kraj još jednom prebacite preko uskog kraja. Morat ćete petlju napraviti da biste vezali kravatu. Kažiprstom i palcem držite prednji dio petlje koji ste stvorili, a široki kraj vratite straga kroz petlju za vrat. Prođite širokim krajem kroz petlju ispred. Za stezanje povucite široki kraj kravate prema dolje i gurnite čvor prema vratu.

POLU-VJETAR

Zamislite ovaj čvor kao putovanje od ponedjeljka do petka. Klasični parovi trokutastog oblika s poluproširenim ovratnikom u savršenom omjeru. To je pametna opcija i za više stasite, mlohave momke jer koristi malo manje tkanine da bi vam kravata duže visjela.

Stavite kravatu oko vrata i pazite da je široki kraj za 1/3 duži od uskog kraja. Širokim krajem pređite preko uskog i natrag okolo straga. Podignite širok kraj prema gore i provucitee ga kroz petlju oko vrata. Povucite široki kraj udesno tako da bude unutra. Pomjerite široki kraj na drugu stranu i prema gore kroz petlju vrata. Prođite kroz petlju koju ste upravo stvorili sprijeda. Da biste zategnuli, povucite široki kraj prema dolje i pomaknite čvor drugom rukom.

PUNI-VJETAR

Želite li moćnu opciju? Evo ga, jedan od najtežih čvorova za naučiti ali ima najveći utjecaj. Najbolje je kombinirati sa širokom košuljom raširenih ovratnika i sakoom sa nešto debljim reverom. Također, ovaj čvor je pametno oružje za muškarca s debljim vratom kako bi sve bilo u proporciji.

Stavite kravatu oko vrata i pazite da je široki kraj za 1/3 duži od uskog kraja. Pređite širokim krajem preko uskog i prođite kroz vratnu omču odozdo. Povucite prema dolje ulijevo. Pređite desno ozada. Povucite prema vratnoj petlji. Provucite kroz vratnu omču i povucite prema dolje udesno. Pređite naprijed lijevo i natrag kroz vratnu omču. Provucite se kroz prednju omču koju ste upravo stvorili na prednjoj strani. Zategnite povlačenjem širokog kraja i pomicanjem čvora drugom rukom za podešavanje.

Kako vezati kravatu – korak po korak 2

Kako vezati kravatu i koji je čvor najlakše vezati? Ako ste početnik u potrazi za najjednostavnijim načinom vezivanja kravate, ne tražite dalje od Four-in-Hand. Tako je jednostavno, u osnovi je “Kako vezati kravatu za lutke”. Zašto? Ovaj čvor ima vrlo malo poteza i stvara tanak čvor modernog izgleda. Kao bonus, jednako je lako odvezati kao i vezati. Ovladajte četvorkom u ruci i on će vam služiti cijeli život.

Počnite sa širokim krajem kravate s desne i malim krajem s lijeve strane. Mali kraj trebao bi ležati malo iznad vašeg pupka (ovisit će o vašoj visini te dužini i debljini kravate). Pomaknite samo aktivni (široki) kraj.

Široki kraj prebacite preko malog kraja lijevo. Ispod malog kraja i desno. Pomaknite ga preko prednje i lijeve strane. Gore u petlju za vrat prema gore kroz petlju vrata. Sada ga spustite kroz petlju koju ste upravo napravili sprijeda. Zategnite povlačenjem širokog kraja i pomicanjem čvora prema gore.

Kako vezati kravatu – naučite dijete

Naučite svoje dijete kako vezati kravatu. Dok odgajamo svoje male ljude, moramo ih pokušati naučiti svim osnovama koje znaju, poput toga kako ih naučiti kako vezati kravatu?

Kao roditelji svjesni smo kako ih sve što učimo našu djecu priprema za izlazak u stvarni svijet kao neovisna odrasla osoba. No, postoje neke životne vještine koje se mogu staviti u pozadinu uprkos tome koliko su zaista važne. Malo dijete može gledati kako njegov otac na posao oblači kravatu, tata možda nekada otpusti čvor i prebaci ga preko glave svog djeteta ali koliko često su dječaci naučeni da samostalno rade ovu osnovnu vještinu? Postoji nekoliko razloga zbog kojih odrasla odrasla osoba može imati problema sa vezivanjem vlastite kravate ali to može i prestati s vašim djetetom. Jer imamo zaista jednostavne upute za vezivanje kravate.

Možda iz bilo kojeg razloga niste baš sjajni u vezivanju kravate. Mogli biste biti samohrana mama koja nikad nije nosila kravatu ili možda tip koji jednostavno nikada nije imao priliku da je obuče ili vam je draža i ljepša leptir mašna. Nema veze, postoji jednostavan način učenja putem jednostavnih detaljnih uputa. Začas ćete moći naučiti svoje dijete kako vezati najpopularniji čvor na svijetu, Windsorov čvor.

Široki kraj preko malog kraja lijevo. Gore u petlju za vrat odozdo. Dolje lijevo. Oko stražnje strane malog kraja udesno. Do centra, prema petlji na vratu. Kroz petlju vrata i dolje udesno. Preko prednje strane lijevo. Gore u petlju za vrat odozdo. Dolje kroz petlju koju ste upravo stvorili sprijeda. Zategnite čvor povlačenjem širokog kraja. Pomaknite čvor prema gore i podesite.

Tagovi:

Više članaka