Kako se našminkati

Kako se našminkati

Kako se našminkati – za početnike 1

Šminka može učiniti magične stvari ali ne mora biti misterija. Niste prije nanosili šminku i nepoznanica vam je kako se našminkati. Za primjenu osnovnog, prirodnog izgleda nije potrebno puno vještine. Možete obaviti puno toga samo vrhovima prstiju i izostaviti određene proizvode ako vas ne privlače. Zato uživajte u daljem procesu i svom svježem, blistavom licu. U nastavku ću pokušati objasniti svima vama koji to prvi put radite kako se našminkati i izgledati pri tome prirodno.

Postavljanje podloge.

Počnite sa čistom kožom. Očistite se nježnim sredstvom za čišćenje ili jednostavno tonikom obrišite nečistoće s kože.

Nanesite laganu hidratantnu kremu. To će spriječiti da se vaša koža previše masti tijekom dana i pomoći će joj navlažiti suhe dijelove kože. Ako znate da imate masnu kožu, nemojte preskočiti hidratantnu kremu; umjesto toga, isprobajte formulu na bazi gela koju će vaša koža brzo upiti. Pričekajte pet minuta prije stavljanja podloge.

Nanesite na kožu toniranu hidratantnu kremu ili laganu podlogu. Nanesite na samo nekoliko mjesta prstima na čelo, obraze, nos i bradu, a zatim stopite prstima ili temeljnom četkom, radeći mrlje prema van od centra u svim smjerovima. Svakako odaberite podlogu koja odgovara vašem tonu kože, a ako sumnjate odaberite malo svjetliju nijansu u odnosu na tamniju. To će vam pomoći da izbjegnete izgledati narančasto i dati vam prirodniji izgled. Ako želite veću pokrivenost, možete nanijeti spužvicom za šminkanje, koristeći istu tehniku blendanja.

Kako se našminkati – za početnike 2

Stavite malo korektora ispod očiju. Kako se našminkati korektorom za oči kao početnik treba da upotrijebite malu šiljastu četkicu da malo istaknete područje gdje su podočnjaci najtamniji, obično to radimo na unutarnjem i vanjskom kutu oka. Postoji malo kontroverze oko toga treba li korektor biti iste nijanse kao vaša koža ili svejedno malo svjetliji; međutim, nikada ne smije biti svijetliji od jedne nijanse od vašeg prirodnog tona.

Korektor i hidratantnu kremu namjestite s prozirnim prahom. Nanesite ga na lice, idealno bi bilo koristiti baršunasti pufer u prahu (za razliku od četke za puder, jer ostavlja puno pudera u prahu) pritiskajući pokret. Koristite četkicu za prah kako biste otklonili višak. Ako za nanošenje koristite četku za puder, otresite višak pudera prije nanošenja na lice kružnim pokretima.

Šminkanje očiju

Kako se našminkati i istaći vaše lijepe oči, hajde da to i saznate.

Nanesite na svoje kapke sjenilo po vašem izboru. Isprobajte jednu neutralnu nijansu poput taupe ili patlidžana. Upotrijebite zaobljenu četku za sjene ili prst i napravite brze, kratke prelaske preko kapka, radeći tako do kosti obrve. Možda će vam biti lakše sa malom ravnom četkicom jer vam je ovo tek početak. Sjena bi trebala ići od vaše linije trepavica do neposredno iznad unutrašnjeg nabora.

Kako se našminkati – za početnike 3

Nanesite olovku za oči. Koristite crnu ili smeđu olovku i kratkim potezima nanesite duž ruba gornje linije trepavica. Možda ćete lakše primijeniti gel olovku za oči umjesto da koristite olovku. Podignite gornji kapak jednom rukom i pogledajte prema dolje u ogledalo dok drugom rukom mažete. Olovka za oči je jedno od područja s kojom zaista možete eksperimentirati kako postajete sigurniji u šminkanju.

Uvijte trepavice. Postavite uvijač u podnožje gornjih trepavica (duž kapka) i pritisnite pet sekundi.

Nakon toga nanesite maskaru. Vrhom štapića orijentiranim prema vanjskom kutu oka nanesite na gornju i donju trepavicu. Za ovaj put trebalo bi biti dovoljan jedan sloj.

Dodavanje boje obraza i usana

Kako se našminkati pravilno i nije tako teško ako imate dobre proizvode, zar ne? Idemo onda dalje sa uputama.

Nanesite rumenilo na jabučice obraza. Nasmiješite se dok to radite kako biste mogli jasno vidjeti gdje su jabučice. Nanesite rumenilo kružnim pokretima prema sljepoočnicama. Isprobajte kremasto rumenilo za prirodni sjaj u koji se lako uklapate. Ako se odlučite za rumenilo u prahu, upotrijebite četku koja je lepršava, a gusta. Prebacite prah preko prozirnog praha da biste spojili rubove.

Nanesite ruž ili sjaj za usne. Napućite usne kao da namjeravate poljubiti i utapkajte boju usana u središte gornje i donje usne. Ova prva primjena može biti ravno iz tube ruža; zatim pomoću prstiju tapkajte prema van, dodajući boju vrhovima prstiju po potrebi. Ako su vam usne ispucale, pripremite ih prije stavljanja boje na usne. Lagano ih natopite toplom, vlažnom krpom i stavite lagani sloj balzama za usne. Ostavite da se melem upije prije nego što prijeđete na ruž ili sjajilo. Za početnike su usne izvrsna prilika da promijenite režim šminkanja, a da se ne morate mučiti oko tehnike nanošenja itd. Možete raditi s bilo čime, od neutralnog, jedva sjajnog do kremastog, vatreno crvenog.

Provjerite se pri jakom svjetlu – dnevnom svjetlu ako je moguće kako biste bili sigurni da je sve skladno i lijepo. Gotova si ste svojim prvim šminkanjem!

Nadam se da ste savladali početničku tremu u razmišljanju kako se našminkati i da su vam upute bile od koristi.

Tagovi:

Više članaka

Kako se riješiti strija

Kako se riješiti strija

Kako se riješiti strijaKako se riješiti strija - na grudimaStrija na grudima je vrlo čest problem kod...

Kako ukloniti bradavice

Kako ukloniti bradavice

Removio - potpuno uništava bradavice Rješite se papiloma i bradavica brzo Učinkovit protiv različitih...