Kako naučiti voziti bicikl

Kako naučiti voziti bicikl

Kako naučiti voziti bicikl – odrasli

Ako kao dijete nikada niste naučili voziti bicikl, niste sami i nije kasno kako naučiti voziti bicikl. U ovom ćemo vas članku voditi kroz nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da izgradite samopouzdanje na dva točka. Prije nego što započnete kako naučiti voziti bicikl, imajte na umu nekoliko stvari. Ako se umorite ili isfrustrirate, napravite pauzu i vratite se kasnije. Kraći, fokusiraniji treninzi mogu biti bolji pristup od pokušaja da se radi previše odjednom. Ne odustajte. Možda nećete odmah naučiti pedalirati ali nastavit ćete s vježbom. Prije nego što naučite, provjerite imate li pravu opremu.

Pronađite bicikl koji vam odgovara: Moraju vam stopala da stoje na zemlji i međunožje najmanje nekoliko centimetara iznad okvira. Na udobnom biciklu lakše će se upravljati njime.

Provjerite odgovara li vam kaciga: Kaciga koja dobro pristaje trebala bi biti pripijena ali ne preuska. Trebala bi vam stojati poravnato na glavi (ne nagnut unatrag) s prednjim rubom jedan centimetar ili manje iznad obrva kako bi vaše čelo bilo zaštićeno.

Namjestite pedale i spustite sjedalo: Morali biste uspravno sjediti na sjedištu s obje noge naslonjene na tlo. Većina odraslih koji prvi put uče plaše se pada. Spuštanje nogu u ravnotežu pomaže u izgradnji samopouzdanja.

Pronađite ravno, otvoreno mjesto za učenje: Pronađite popločano područje koje je veliko i ravno, poput praznog teniskog ili košarkaškog igrališta ili parkirališta. Izbjegavajte travnata područja jer na njima nećete moći postići dovoljnu brzinu.

Jednom kada postavite bicikl kako vama odgovara, dobro je vježbati penjanje i silazak s njega. Stanite na jednu stranu bicikla i nagnite ga prema sebi kako biste olakšali sjedanje. Učinite to nekoliko puta dok vam ne bude ugodno.

Dalje, kad siđete s bicikla, vježbajte koristeći ručne kočnice kako biste stekli osjećaj koliki je pritisak potreban za usporavanje ili zaustavljanje. Hodajte pored bicikla i stisnite kočnice do pola da usporite. Obavezno istovremeno stisnite prednju i zadnju kočnicu. Zatim pokušajte učiniti kontrolirano zaustavljanje koje nije trzavo ili previše naglo. Vježbajte zaustavljanje svakih 15 do 20 metara dok to ne budete mogli uraditi glatko.

Sada je vrijeme da sjednete na bicikl i naučite voziti bez korištenja pedala. Dok sjedite, krenite malim koracima, zatim dužim odupirući se od tlo jednom nogom. Vježbajte ovo nekoliko puta. Kada ovo savladate pokušajte povećati brzinu, a zatim podignite noge čak i ako je to sekundu ili dvije, samo da osjetite kako se uravnotežiti. Nastavite ovo vježbati, trudeći se podići noge i uravnotežiti bicikl. Bit će puno lakše uravnotežiti bicikl ako malo ubrzate.

Kad naučite balansiranje i upravljanje vrijeme je da koristite pedale na biciklu. Za sada držite sjedalo u spuštenom položaju kako biste i dalje mogli obje noge staviti na tlo da biste se zaustavili. Sjednite na sjedalo tako da jedna noga leži na zemlji, a druga na pedali. Snažno pritisnite papučicu u visokom položaju. Ovaj pritisak će biciklu dati zamah naprijed. Druga opcija je da jednom nogom držite pedalu u donjem položaju, a drugom nogom da skakućete, kao što biste učinili na skuteru. Krenite da postignete malo brzine, a zatim drugu nogu stavite na pedalu.

Kako naučiti voziti bicikl – djeca 1

Naučiti voziti bicikl je obred i doživotna vještina. Mnogi od nas se još uvijek sjećaju osjećaja slobode i postignuća kada smo prvi put provozali bicikl. U ovom tekstu ćemo vas voditi kroz korake kako naučiti voziti bicikl vaše dijete, uključujući: Kako utvrditi da li je vaše dijete spremno za vožnju; Obavezno imajte odgovarajući bicikl i sigurnosnu opremu za lekcije; Naučite dijete da balansira i vozi bez pedala; Naučite dijete pokretati se, zaustavljati se i okretati se dok pedalira.

Metode kako naučiti voziti bicikl u ovom članku samo je jedan pristup podučavanju vožnje bicikla, a svaki vozač nastavlja svojim tempom. Prvo, evo nekoliko općih savjeta za učenje djeteta da vozi bicikl:

Pojačajte uspjeh kako biste pomogli djetetu da izgradi samopouzdanje. Budite strpljivi i ne pokušavajte forsirati postupak: vaše dijete možda neće odmah okretati pedale ali nastavit će s vježbom. Odmorite se i vratite se tome. Obratite pažnju na znakove da se trebate zaustaviti i odmoriti. Zapamtite da djeca uče drugačije i mogu na neke metode reagirati bolje od drugih. Naučite šta radi i prilagodite se po potrebi. Iznad svega, neka bude zabavno.

Kada je dijete spremno za vožnju biciklom?

Ne postoji prava ili savršena dob za naučiti voziti bicikl. Vrijeme će ovisiti o tjelesnom i mentalnom razvoju djeteta, razini udobnosti i koordinaciji. Ako nemaju snage pedalirati, možete pričekati dok ne postanu veći ili ih možete uvesti u ravnotežu bicikala, što im omogućuje da osjećaju klizanje i balansiranje guranjem bicikla nogama. Čak i vrlo mala djeca mogu započeti na ovaj način. Međutim, najveći će faktor biti hoće li naučiti voziti bicikl. Ako mislite da bi “trebali” ali oni ne pokazuju nikakav interes, možda ćete htjeti pričekati dok ne budu spremni.

Ključno je pronaći bicikl koji odgovara vašem djetetu. Pazite da mogu stajati iznad gornje cijevi s obje noge postavljene na tlo. Izbjegavajte bicikl koji je prevelik, nadajući se da će vaše dijete porasti jer će mu biti teže rukovati i kontrolirati ga. Nešto manji bicikl poželjniji je od prevelikog. Provjerite doseg – to je udaljenost od sjedala bicikla do šipki ručke. Dijete bi trebalo biti u mogućnosti doći do upravljača bez naginjanja previše prema naprijed. Ako bicikl ima ručne kočnice, pobrinite se da ih dijete može udobno dohvatiti i stisnuti.

Vaše dijete treba nositi biciklističku kacigu svaki put kad se vozi. Da biste zaštitili glavu svog djeteta od ozbiljnih ozljeda, nabavite kacigu koja odgovara i koja se također pravilno nosi.

Ova metoda za podučavanje djeteta da vozi bicikl prvo naglašava balansiranje na dva točka, a kasnije dodaje okretanje pedala. Općenito, djeci koja započinju s ravnotežnim biciklom obično je lakše naučiti voziti bicikl nego djeci koja startaju na kotačima za trening.

Uklonite kotačiće za vježbanje. Točkovi za vježbanje pomažu djeci da se naviknu sjediti na biciklu i koristiti noge za pedaliranje, ali ne pomažu im da nauče balansirati.

Kako naučiti voziti bicikl – djeca 2

Uklonite papučice i spustite sjedalo: To omogućava djeci da sjede uspravno, uz lagani zavoj u koljenima i stopala ravno na zemlji. Pronađite popločano područje bez prometa, veliko, ravno i glatko, poput praznog igrališta za tenis ili košarku. Nagnite bicikl s jedne strane prema njima kako bi vam bilo lakše ako je potrebno. Neka dijete sjedne na bicikl bez pedala, drži volan i hoda naprijed-natrag po prostoru za vježbanje dok sjedi na biciklu.

Dok vježbaju skakanje i kretanje, podstičite ih da gledaju unaprijed, a ne dole u noge. Nakon što su naučili izazovite ih da podignu noge i klize, povećavajući udaljenost na kojoj mogu držati noge podalje od tla. Možete prvo uskočiti na vlastiti bicikl i pokazati im kako da to urade s ispruženim nogama kao protuteža. Neka vam ovo ne bude teško jer trebat ćete vremena i strpljenja za lekciju kako naučiti voziti bicikl.

Koristeći kredu na pločniku, nacrtajte niz linija na razmaku od oko 10 metara na pločniku i nacrtajte plamen „vruće lave“ između tih linija. Recite djeci da krenu malo brže kako bi mogli podići noge kad pređu preko “vruće lave”, a da ne spuste noge. Možete učiniti da se “vruća lava” širi dalje kako napreduju. Brojite do 10 i provjerite može li vaše dijete kliznuti s podignutim nogama punih 10 sekundi.

Jednom kada dijete može voziti na biciklu podignutih nogu, okretati se dok vozi i gledati ispred sebe dok vozi, vrijeme je da vratite pedale na bicikl. Za sada držite sjedalo u spuštenom položaju kako bi vaše dijete i dalje moglo staviti noge na zemlju da se zaustavi.

Ako imaju ručne kočnice, neka dijete hoda pored bicikla držeći ručice s nekoliko prstiju na kočnicama. Vrijeme je da naučite dijete kako se počinje kretati iz zaustavljenog položaja pomoću pedala. Postoji nekoliko načina da se tome pristupi. Ako bicikl ima brzine, pobrinite se da je u laganoj brzini. Kada sjedi, dijete bi se trebalo osjećati uravnoteženo. Bit će puno teže uravnotežiti kad se budu spremali za polazak.

Pokušajte izbjeći držanje djetetovog bicikla kad ono počne pedalirati. Želite im pružiti priliku da sami balansiraju na biciklu i da se osjećaju dovoljno samopouzdano da se sami voze. Ako dijete ima problema s osjećajem, možda će mu pomoći kratko zadržati bicikl. Ako ne balansiraju dobro, a bicikl morate držati dugo, možda će im trebati više rada na ravnoteži prije nego što budu spremni za ovaj korak. Kako se djeca uhvate za pedale bicikla, mogu početi vježbati okrete. Ohrabrite dijete da radi velike, široke krugove. Neka prvo idu široko, a zatim neka okreti budu manji. Neka stvari budu zabavne praveći igru od upravljanja i okretanja.

Postavite liniju čunjeva ili drugih da bi se vaše dijete kretalo. Jednom kada savladate jednostavne zavoje, isprobajte složeniji obrazac. Vježbajte vještine pedaliranja i kočenja s ovim igrama:

Igrajte “Crveno svjetlo, zeleno svjetlo. ” Varirajte udaljenost i podstičite sve brže zaustavljanje. Lekcija kako naučiti voziti bicikl je ovim uspješno savladana.

Tagovi:

Više članaka

Ženski sklekovi

Ženski sklekovi

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja Izgubite do 10 kg u 4 tjedna klinički...

Što je aerobni trening

Što je aerobni trening

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja Izgubite do 10 kg u 4 tjedna klinički...

Kako brzo trčati

Kako brzo trčati

Kako brzo trčatiKako brzo trčati - 1Kako brzo trčati poput atletičara koje gledamo na takmičenjima,...