Kako napraviti brod od papira

Kako napraviti brod od papira

Kako napraviti brod od papira – 1

Kako napraviti brod od papira. Volimo raditi jednostavne origamije i ovog puta naučit ćemo vas kako napraviti brod od papira – ljetni favorit. Volio sam ih izrađivati kao dijete i volio sam se igrati s njima još više, jedrili bismo ih u kadi, lokvama i jezerima, a kad je bilo moguće, čak bi imali i trke na čamcima s drugom djecom iz susjedstva. Ovaj put, iako smo napravili korak dalje da vidimo tko može napraviti najmanji origami čamac, svaki put radeći s manjim komadom papira i bio sam iskreno iznenađen veličinom papira da budem iskren, vjerojatno bismo mogli napraviti još jedan manji da imam pri ruci pincetu. Sve što vam treba je list papira veličine pisma. Obični papir za ispis savršen je za ovaj projekat. Koristite što više boja. Započnite s listom papira i preklopite ga na pola prema dolje. Ponovo preklopite na pola, ne trebate nabor napraviti odozgo prema dolje, samo trebate označiti središte. Dovedite uglove u središte tako da dobijete oblik trokuta sa pravokutnikom ispod njega. Preklopite pravougaoni dio ispod trokuta prema gore, preokrenite svoj origami i učinite isto na drugoj strani. Uhvatite središte oblika trokuta i izvucite obje strane. Dobit ćete oblik trokuta. Povucite strane prema van i opet ćete dobiti kvadratni oblik. Polako izvucite gornje dijelove prema van i imate svoj papirnati brod. Plutaju li papirnati čamci u vodi? Da! Ovi čamci će plutati u vodi. Ali budući da su napravljeni od papira, u vodu zaista mogu ući samo jednom. Čamci bi trebali izdržati u vodi najmanje 10 minuta prije nego što se natapaju. Jednom kad se natope vodom, teško će ih biti držati uspravno, a možda čak i potonu. Ako želite da duže traju u vodi, dodajte sloj selojtep trake na dno vašeg čamca kako bi postali vodootporni. Kakav papir trebate da napravite brod od papira? Smatram da je najlakše koristiti obični papir za štampač ili građevinski papir, jer ih većina već ima kod kuće. Papir za pisač dolazi u svim vrstama zabavnih boja, a možete ga obojati ili crtati na bijelom papiru kako biste dodali boju svom brodu. Možete koristiti i origami papir ako ga imate. Jednostavno ga morate rezati kako biste bili sigurni da su proporcije prave, jer je većina origami papira četvrtasta. Želite da vaš brod duže traje u vodi? Pokušajte ga napraviti od voštanog papira ili aluminijske folije kako biste napravili vodootporni čamac.

Kako napraviti brod od papira – 2

Kako napraviti brod od papira. Ove papirnate čamce je tako zabavno napraviti! Sa samo pet minuta i listom običnog papira za štampač, možete saviti slatki mali origami čamac koji zapravo pluta po vodi. Ovo je tako klasičan zanatski projekt koji je brz i jednostavan i zaista je zabavan uvod u origami! Možete se igrati s papirnatim čamcima u kadi, u sudoperu ili čak vani u lokvi. Ili ih možete držati na suhom i igrati se s njima na podu kako bi duže trajali. Plavi ručnik ili pokrivač čine sjajan ocean! Slijedite donji korak korak po korak kako biste naučili kako napraviti brod od papira. Začas ćete postati stručnjak! Koristite papir jarkih boja i ukrasite ih flomasterima, bojicama olovke i naljepnicama. Ne zaboravite imenovati svoj brod kad završite! Za izradu broda od papira potrebna vam je samo jedna stvar: 1 list papira za štampu veličine A4 formata. Započnite tako da svoj papir preklopite po dužini na pola, a zatim ga ponovo otvorite. Uzmite svaki od gornjih uglova i preklopite ih prema dolje tako da se ivice poravnaju sa središnjim preklopom. Uzmite jedan sloj donjeg poklopca i preklopite ga prema gore. Iza oblika trokuta trebala bi se nalaziti dva mala preklopa. Uzmite preostali donji poklopac i preklopite ga prema gore. Podignite presavijeni papir i stavite palčeve u otvor na dnu. Polako odvojite palčeve jedan od drugog, odvajajući papir u hodu. Kad završite s povlačenjem, papir bi opet trebao biti ravan. Prođite prstima po svim naborima, pritiskajući kako biste bili sigurni da su potpuno ravni i da su svi rubovi presavijeni. Počevši od donje točke, uzmite jedan sloj presavijenog papira i dovedite donju točku do gornje točke, pazeći da se sve ivice poravnaju. Pritisnite duž ruba da napravite preklop. Zatim uzmite preostalu donju točku i podignite je do gornje točke, ponovno pazeći da se sve ivice poravnaju. Pritisnite duž ruba da napravite preklop. Podignite presavijeni papir i stavite palčeve u otvor na dnu. Ponovno polako odvojite palčeve razdvajajući papir u hodu. Kad završite s povlačenjem, papir bi opet trebao biti ravan. Još jednom pređite prstima po svim naborima, pritiskajući kako biste bili sigurni da su potpuno ravni i da su svi rubovi presavijeni. Dok ga razdvajate, trebao bi se otvoriti u oblik čamca. Ako je potrebno, prilagodite papir kako biste bili sigurni da je u obliku čamca, a zatim uštipnite duž donjih ivica kako biste sa svake strane napravili nabor. Vaš papirnati brod je završen!

Kako napraviti brod od papira – 3

Origami dolazi iz Japana. Naučite kako napraviti brod od papira, najpoznatiji origami brod pomoću ovog brzog i jednostavnog vodiča korak po korak. Sličan je origami šeširu koji izrađujete od novina. Takođe, origami može biti odlična aktivnost vezana za matematiku za djecu dok vaše dijete stvara koristeći geometriju. Kako napraviti brod od papira i šta će vam trebati od materijala: Sve što će nam trebati za ovaj moćni brod od papira je jedan pravougaoni list papira. Otvorite, a zatim preklopite donji desni kut duž nabora koji ste napravili. Ponovite na donjem lijevom zaklopcu. Otvorite dno modela. Pogledajte uglove. Poravnajte, a zatim umetnite preklopni poklopac s lijeve strane ispod desnog dijela. Otvorite dno modela. Razdvojite lijevu i desnu zaklopku. Trokut u sredini podsjeća na jedro. Kao i prošli put, podignite trokut, zakrenite ga za 45 stepeni, a zatim otvorite dno novog trokuta prstima. Nagurajte papir duž ivica tako da ostane u kvadratnom obliku. Donji uglovi će se poredati tako da postanu donja točka četvrtastog dijamanta. Započnite s vrha i lagano povucite dvije strane tako da šav koji prolazi po sredini procvjeta. Smanjite dno preklopljene vanjske strane kako biste čamac učinili malo jačim. Možda ćete trebati povući trokut unutar dok razdvajate dvije strane. Pokušajte zadržati da se trokut drži gore, jer će ovo biti “jarbol” vašeg broda. Napunite malu kadu vodom i stavite čamac na vodu. Ako počne malo spuštati, nastavite s malim podešavanjima kako biste držali stranice podignute i spriječili da čamac potone. Možete ojačati uglove prozirnom trakom i trakom oko dna kako bi vaš čamac bio suh.

Tagovi:

Više članaka