Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Kako skinuti salo s trbuha

Kako skinuti salo s trbuha

Kako skinuti salo s trbuha – muškarci

Kako skinuti salo s trbuha nije nimalo jednostavno i potrebno je uložiti mnogo truda. Biti zdrav i izgledati dobro je najbolja kombinacija koja se može poželjeti. Naslage sala na području stomaka i struka osim što su estetski neprivlačene su opasne po zdravlje i povećavaju rizik za razvoj ozbiljnijih zdravstvenih problema. Ukolikose budete pridržavali slijedećih pravila kako skinuti salo s trbuha, rezultati bi nakon nekog vremenskog perioda trebali biti uspješni.

Iz prehrane izbacite namirnice bogate šećerom, prženu hranu, bijeli šećer i alkohol. Smanjite na minimum unos soli jer ona zadržava vodu u tijelu. Smanjite unos ugljikohidrata, unosite namirnice poput integralne riže, jaja, sira, povrće. Kravlje mlijeko zamijenite sojinim ili bademovim ili radije konzumirajte jogurt. Unosite u svoju ishranu što više voća kao što su jabuke, limun, bobičasto voće, naranča. Umjesto ljutih začina koristite začine koje imaju blago dejstvo kao što su majčina dušica, bosiljak i origano. Napravite sedmični plan zdrave prehrane i fizičkog vježbanja.

Kako skinuti salo s trbuha – žene

O tome kako skinuti salo s trbuha žene ne razmišljaju dok problem ne bude vidljiv. Salo na stomaku može ukazati na probleme po zdravlje i realno postoji rizik od srčanog oboljenja ili oboljenja od dijabetesa tipa 2. Zašto ti se stvara salo na stomaku, vjerovatno si se zapitala. Jedan od odgovora može biti da si genetski programirana tako. Nekim ženama taj višak sala ode na stomak, a nekim ode na butine i zadnjicu. Ako si u ovoj prvoj grupi preostaje ti da samo očajavaš i da se pitaš kako skinuti salo s trbuha. Reći ću ti za tebe možda strašnu istinu o uklanjanju sala s tvog trbuha: stotinu trbušnjaka na dan je možda dobar način za skidanje ali ona prava borba koja slijedi je upravo u tvojoj kuhinji.

Ključ rješenja tvog problema u skidanju sala je da moraš promijeniti način ishrane. Obavezno trebaš i brojati kalorije koje unosiš, a ne samo da jedeš zdrave namirnice. Jedi više proteina ako želiš trajno da smanjiš stomak. Zašto? Zato što proteini smanjuju tvoju želju za hranom za 60% i ubrzavaju metabolizam. Izbjegavaj šećer i slatkiše. Ako si u grupi koja ne jede puno slatkiše, a ipak imaju salo na stomaku, onda posebno trebaš biti oprezna sa sokovima. Ne jedeš ih, a puni su šećera. Izbaci ugjene hidrate i ubaci u ishranu vlakna kojih najviše ima u voću i povrću. Prati šta jedeš, najbolje da uzmeš jednu svesku i u nju zapisuješ šta si jela u toku dana. Tako ćeš vidjeti u čemu pretjeruješ i šta trebaš da izbaciš iz ishrane ako želiš da skineš salo sa stomaka. Da, i obavezno vježbaj. Moj ti je savjet da na internetu pronađeš vježbe za skidanje sala sa stomaka i pretpostavljam da su to trbušnjaci. Radi svakodnevno jedan sat vježbi u kući, ne moraš ići po teretanama. Cijele trbušnjake, legneš na pod na leđa, ruke iza glave i iz ležećeg položaja u sjedeći nekih 10 ponavljanja. Sitne trbušnjake, radiš kao i cijele samo što sada pomjeraš samo grudni koš naviše i tako ćeš aktivirati gornje mišiće stomaka. Onda pređeš na vježbe nogama, ležiš na leđima i podižeš noge bez savijanja u koljenima i dobro je za tvoje donje mišiće stomaka. Jedi zdravo i na vrijeme, pij dovoljno vode, jedi namirnice koje koje tope masne naslage (senf, ljuta paprika, bjeli luk, đumbir, paradajz, cimet), pij zeleni čaj.

Kako skinuti salo s trbuha – za žene i muškarce

Ako ste se zapitali kako skinuti salo s trbuha onda ste već riješili pola problema. Sigurno ste do sada čuli gomilu gluposti kako skinuti salo s trbuha, a rezultati i nisu bili baš neki. Želite li da saznate malu tajnu kako da skinete salo sa stomaka koju ni od koga prije niste čuli? Tajna je da ne možete, barem ne onako kako vi o tome mislite. Jedini način da se riješite sala sa čitavog tijela je kombinacija prehrambene strategije i tjelesnih vježbi. Ovi savjeti važe jednako za žene i muškarce.

 1. da bi istopili salo morate jesti manje kalorija nego negošto tokom dane sagore. Unesite manje hrane u organizam nego što treba i organizam će u tom nedostatku posegnuti iz rezervi i samim tim istopiti malo sala kad god mu ponestane energije. Međutim organizam može da pored sala skida i mišićnu masu što nije dobro. Cilj nije da zakomplikujete svoju ishranu nego da težite deficitu kalorija od 500 kalorija dnevno. Pomnožite 24 kalorije sa 1 kg težine za muškarce ili 0, 9 kg tjelesne težine za žene.
 2. jedite više proteina u količini od najmanje 40 – 50 gr dnevno.
 3. jedite namirnice bogate hranjivim materijama koje zasićuju i za koje je potrebno vrijeme da se provare. Složeni ugljeni hidrati ovsena kaša, smeđa riža, slatki krompir, kao i slabi proteini piletina i ćuretina držat će vas duže sitima i bolje će napajati vaš organizam energijom.

Tagovi:

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Više članaka

Kako se našminkati

Kako se našminkati

Kako se našminkatiKako se našminkati - za početnike 1Šminka može učiniti magične stvari ali ne mora...

Kako se riješiti strija

Kako se riješiti strija

Kako se riješiti strijaKako se riješiti strija - na grudimaStrija na grudima je vrlo čest problem kod...