Kako skinuti masnoću s drvene kuhinje

Kako skinuti masnoću s drvene kuhinje

Kako skinuti masnoću s drvene kuhinje sa kemijskim sredstvima

Imate drvenu kuhinju i znate da nije jednostavno kako skinuti masnoću s drvene kuhinje jer je drvo puno osjetljivije nego plastične površine ili površine od drugih materijala. Drvene površine i inače zahtijevaju posebnu njegu iako je drvo premazano i zaštićeno prilikom izrade, no drvene kuhinje su dodatno izložene masnoćama prilikom kuhanja.

Ukoliko za drvene kuhinje planirate koristiti kemijska sredstva za skidanje masnoća pobrinite se da nabavite kemijska sredstva koja su namijenjena drvenoj površini. Ukoliko na drvenim kuhinjama koristite kemijska sredsva koja nisu namijenjena drvenim površinama možete oštetiti drvenu površinu, stoga se i preporučuje koristiti namjenska sredstva za drvenu površinu kao način kako skinuti masnoću s drvene kuhinje.

Ukoliko ta kemijska sredstva neće uspjeti od prve skinuti svu masnoću ako je masnoća skorena jer neredovito čistite kuhinjske elemente, postupak ponovite dok masnoću ne uklonite paživo trljajući da ne oštetite drvenu površinu. Krpise od mirkofibre vam u tome mogu puno pomoći jer su njihova vlakna nježna i ne oštećuju drvene površine prilikom trljanja.

Kako skinuti masnoću s drvene kuhinje vodom i deterdžentom

Korištenje prirodnih sredstava također je način kako skinuti masnoću s drvene kuhinje a da pri tome ne djelujete na štetu drveta na drvenim površinama svoje kuhinje. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje ćete pomiješati i pošpricati na drvene površine svoje kuhinje.

Nabavite bočicu koja za nastavak ima špricaljku, treba vam šalica vruće vode, par velikih žlica deterđenta za suđe i desetak kapi eteričnog ulja naranče ili limuna. Smjesu dobro promješajte pošpricajte po drvenoj površini, laganim pokretima najbolje krpicom od mikrofibre trljajte nečistoču sa drvene kuhinje.

Potrebno je da ta mješavina odstoji nekoliko minuta jer to je način kako skinuti masnoću s drvene kuhinje, time što će mješavina u tih nekoliko minuta djelovati da masnoća otpusti. Prebrišite vlažnom krpom, te nakon toga prebrišite suhom krpom. Ukoliko primjetitte da ima još tragova masnoće na vašoj drvenoj kuhinji postupak ponovite. Ukoliko to redovito radite i redovito čistite drvene površine na ovaj način ćete uvijek imati sjajnu i čistu drvenu kuhinju.

Kako skinuti masnoću s drvene kuhinje sodom i uljem

Postoji još jedan prirodan način kako skinuti masnoću s drvene kuhinje, a to je uz svemoćnu soda bikarbonu koju ćete pomiješati sa suncokretovim uljem u omjeru 1,5 prema 1. Soda bikarbona je poznata kao jako dobro otapalo jer se upotrebljava u raznim procesima čišćenja i otapanja različitih sastojaka.

Mješavina koju ćete dobiti srednje gustoće će istovremeno djelovati na masnoću na drvenim površinama vaše kuhinje na način da će otopiti masnoće, a suncokretovo ulje će njegovati drvo kako soda ne bi djelovala preagresivno na drvenu površinu. Smjesu nanesite na vaše drvene elemente kuhinje i ostavite nekoliko minuta da djeluje.

Bez obzira kakva su vaše kuhinje, blok kuhinje, kuhinje po mjeri upotrebljavajući ovaj način otkrili ste kako skinuti masnoću s drvene kuhinje, a ukoliko imate teško dostupne kuteve možete se poslužiti i nekom starom četkicom za zube, no nemojte strugati po drvenoj površini kako je ne biste oštetili. Nakon ovog postupka vaša će drvena kuhinja poprimiti svjež i sjajan izgled, a drvo će biti zaštićeno.

Tagovi:

Više članaka