Kako napraviti paypal

Kako napraviti paypal

Kako napraviti paypal račun – 1

Kako napraviti PayPal račun vrlo je jednostavno. Međutim, tu je više od pukog unosa vašeg imena i adrese e-pošte. Koju vrstu PayPal računa želite napraviti. Lični ili poslovni? Ukoliko imate namjeru recimo kupovati preko interneta ili poslati novac onda je lični račun dobar za vas. Ovo je najlakši tip računa za postavljanje i to je ispravan izbor za veliku većinu korisnika. Poslovni račun je namijenjen za firme i odaberite ga ako imate namjeru vršiti prodaju svojih proizvoda putem interneta. Za potrebe ovog vodiča usredotočit ćemo se na to kako napraviti PayPal račun, ali postupak je vrlo sličan za obje vrste računa. Počnimo s osnovama. Da biste postavili PayPal račun, posjetite web stranicu Paypala i kliknite dugme za registraciju u gornjem desnom uglu zaslona. Kada odaberete vrstu računa, nakon toga ispunit ćete obrazac koji sadrži vaše ime, adresu e-pošte i lozinku. Također morate odabrati zemlju u kojoj živite. Pritisnite Nastavi, a zatim popunite drugi obrazac odabirom svoje nacionalnosti i ukucavanjem adrese, broja telefona i svih ostalih potrebnih podataka. PayPal će stvoriti vaš račun čim pritisnete Nastavi, ali još niste daleko od gotova. To možete učiniti s plavim dugmetom Početak i popunjavanjem iskačućeg obrasca. Ovo je tehnički neobavezno, ali bez toga vaš će PayPal račun biti ozbiljno ograničen. Posljednji korak u ovom procesu je potvrda vaše adrese e-pošte, ako već niste, klikom na vezu u email poruci koju vam je poslao PayPal. Ispod smo naveli potpunu listu koraka ukratko za vašu referencu.

Kako napraviti paypal račun – 2

Kako napraviti PayPal račun: Posjetite web stranicu PayPala i kliknite dugme za registraciju u gornjem desnom kutu. Odaberite račun – Lični ili Poslovni – i kliknite Nastavi. Dodajte svoje ime, adresu e-pošte i lozinku, a zatim kliknite Nastavi. Dodajte svoju adresu i ostale potrebne informacije, a zatim kliknite Nastavi. Neobvezno: Kliknite plavo dugme Početak, dodajte podatke o kreditnoj kartici i kliknite Dodaj karticu. Potvrdite svoju adresu e-pošte klikom na vezu u e-poruci koju vam je poslao PayPal. Da biste potvrdili karticu na PayPalu, prijavite se na svoj račun, kliknite Novčanik i odaberite karticu koju želite potvrditi. Zatim kliknite Potvrdi karticu, a zatim OK. Sljedeći je korak provjeriti naplatu PayPala na izvodu s vaše kreditne kartice, a to je četveroznamenkasti kod i pomoću njega možete provjeriti karticu. Samo kliknite karticu Novčanik na svom PayPal računu, odaberite karticu koju želite potvrditi, unesite četveroznamenkasti kod, a zatim kliknite Potvrdi. To je to kako napraviti PayPal i sada ga možete koristiti za slanje i primanje novca. Jednom kada se to dogodi, morate unijeti ova dva iznosa za potvrdu svog bankovnog računa, isti kao što ste unijeli četveroznamenkasti kod za potvrdu svoje kreditne kartice. Još jednom, u nastavku smo ukratko naveli detaljna uputstva. na Kako potvrditi PayPal račun: Kliknite na Novčanik i izaberite karticu koju želite potvrditi. Kliknite Potvrdi karticu, a zatim OK. Provjerite naplatu PayPala na izvodu s vaše kreditne kartice i zapišite četveroznamenkasti kod. Ponovo kliknite karticu Novčanik u PayPalu. Unesite četveroznamenkasti kod, a zatim kliknite Potvrdi.

Kako napraviti paypal račun – 3

U ovom tekstu ćemo vam dati upute kako napraviti PayPal račun i kako povezati bankovnu karticu. PayPal je faktički Internet banka koja svojim korisnicima služi kao posrednik za primanje i slanje novca, između našeg računa u banci i prodavača. Samo jednim klikom potvrdite novčanu transakciju, onda će PayPal servis prebaciti iznos sa vašeg bankovnog računa na račun prodavača. Za otvaranje računa potrebno vam je internet pristup i kreditna kartica. Kako napraviti PayPal račun, pratite slijedeće upute: 1. Na njihovoj web stranici kliknite na “Sign Up”. Zatim kliknite na “Personal Account”. 3. Odaberete državu, Ime i Prezime, Email i password. 4. Sada u novom prozoru unesite ispravno sve tražene lične podatke. 5. U ovom koraku povežite vaš PayPal račun s vašom karticom. U polju “Expiration date” upišite datum kada vam ističe kartica, a u polje “Security code” upišite trocifreni kontrolni broj koji se nalazi na poleđini kartice. Kada ste ispunili polja sa traženim podacima kliknite na “link Card”. 6. Otvorite email aplikaciju i klikom na link u emailu potvrdite račun koji ste kreirali. Za tu aktivnost će vam trebati nekih dva dana da vam se dodijeli PIN i kada ga dobijete onda se možete ulogovati na PayPal i u postavkama pod “Banks and cards” pronađite karticu i upišite svoj PIN kako bi verifikovali račun. Sada je sve spremno za vašu prvu sigurnu online kupovinu i plaćanje na svim pouzdanim i provjerenim web stranicama koje podržavaju PayPal plačanje. Sada kada imate verifikovan PayPal račun isti možete koristiti i za primanje novca. Onome ko vam treba poslati novce treba da date samo svoju email adresu na koju ste registrovali PayPal račun.

Tagovi:

Više članaka

Kako vpn radi

Kako vpn radi

Kako vpn radiKako vpn radi: objašnjenje tehnologije i principa rada Virtualna privatna mreža (VPN) je...