Kako učinkovito koristiti hashtagove na društvenim mrežama

Kako učinkovito koristiti hashtagove na društvenim mrežama

Kako se koriste hashtagovi na društvenim mrežama?

I dok će određeni stručnjaci za digitalni marketing reći kako je hashtag odavno mrtav, uspjeh hashtag kampanja i raznih influencera koji koriste trend Hashtegove pokazuju suprotno. Hashtag je oduvijek bio odličan način da povećate reach krug marketinških kompanija koje su prisutne na društvenim mrežama i da tako postignete veći priljev fanova ili kupaca. Hashtagovi su maleni znakovi koji čine veliku razliku u poslovanju. Kako opisati hashtag? Riječ je zapravo o ključnim riječima koje se postavljaju na društvenim mrežama i obilježavaju sa znakom ljestvi # kako bi se riječ svrstala u određenu kategoriju sadržaja.

U primjeru, ako na svoju objavu di čitate knjigu dodate #BookLovers ili #GoodRead, ostali zaljubljenici u knjige će putem hashtagova vidjeti objavu i možda na temelju objave odlučiti kupiti i pročitati istu knjigu. Hashtagovi stavljaju vaše objave u određene kategorije i tako ih čine vidljivima većoj skupini koji se interesiraju za iste ili slične stvari. Zapravo, hashtag na sasvim organski način pomaže da povećate svoju vidljivost većem krugu ljudi. Ukoliko se hashtag korisni ispravno, on će vam pomoći da privučete ljude koji su zainteresirani za iste stvari i tako si povećavate broj pratitelja. Trik je jedino pronaći dobar hashtag koji će odgovarati kreiranom digitalnom contentu i kojeg će pratitelji voljeti.

Kako se kreiraju uspješni hashtagovi?

Hashtagovi bi trebali biti što kraći, što konkretniji, što jednostavniji. Potrebno je slijediti trendy teme i hashtagove u tom rangu, pratiti što rade najbolji influenceri i to primijeniti na svoji originalni način. Potrebno je isto tako slijediti načelo javnosti i ne zbunjivati svoje pratitelje. Što jednostavnije, to bolje. U primjeru, ako se bavite izradom vanjskog i vrtnog namještaja najbolje je da stavite što jednostavnije ključne riječi u hashtag – #IzradaVrtnogNamjestaja, #VrtniNamjestaj. Na ovaj način ljudi koji pretražuju navedeno na društvenim mrežama mogu naići na vašu objavu i kontaktirati vas putem direktnih poruka.

U slučaju da želite izbjeći dosadno oglašavanje, tada se možete malo zabaviti s Hashtagovima i dodajte nešto poput #MjestoPodSuncem, #Uzivanje na otvorenom. Najbolje je uvijek omogućiti dobru povezanost između Hashtegova i objave. Svaki vaš profil na društvenoj mreži bi trebao biti povezan s vašom web stranicom čija je seo optimizacija dobra, ili bi profil na društvenoj reži trebao imati poveznicu direktno na vašu web stranicu. Hashtagovi bi se trebali kreirati prema vašoj objavi. Sve više je jednostavno previše.

Kako hashtagovi mogu promijeniti vaše poslovanje?

Ukoliko obraćate pažnju na trendove, tada vam hashtagovi mogu biti od velike koristi u poslovnom svijetu. No, potrebno je obratiti pažnju na sljedeće – Popularnost hashtagova se mijenja i to znači da se morate prilagođavati trendovima na tržištu. Navedeno može biti iznimno komplicirano ako ste opredijeljeni na jednu vrstu poslovanja, ali zato je bitno uvijek imati dobru prezentaciju. Kada imate dobru prezentaciju vaše ponude, tada postajete originalni, a u tom slučaju generički hashtagovi sami po sebi ne mogu opisati vaše poslovanje, što znači da morate osmisliti nešto originalniji hashtag.

Uzmimo za primjer poznatu čokoladicu KitKat. Bazični hashtag bi se odnosio na #Chocolate, #Sweet. Kako bi se pokazalo da je čokoladica puno više od slatkog, brend je dodao #HaveABreak i tako automatski čokoladicu predstavio kao super ideju za pauzu, za onda kada vam je potrebno slatko. Istu stvar napravili su ostali poznati brendovi i zapravo kreirali svoji prepoznatljivi Hashtag. Kako bi svoje poslovanje podigli na drugi nivo uz pomoć Hashtaga, potrebno je kreirati catchy Hashtag koji će se odnositi na post.

Tagovi:

Više članaka

Kako vpn radi

Kako vpn radi

Kako vpn radiKako vpn radi: objašnjenje tehnologije i principa rada Virtualna privatna mreža (VPN) je...

Kako instalirati viber

Kako instalirati viber

Kako instalirati viberKako instalirati viber - na mobilni telefonViber je besplatna komunikacijska...