Kako koristiti Pinterest za svoje poslovanje

Kako koristiti Pinterest za svoje poslovanje

Kako koristiti Pinterest u poslovne svrhe?

Pinterest također pripada u društvene mreže, iako se on manje koristi u poslovne svrhe. I dok nema niti približan broj registriranih korisnika poput Facebook-a ili Instagram-a, važno je naglasiti da je on dobra platforma za promoviranje posla. Primarna ideja Pinterest-a je bila da pruži inspirativne ideje drugima, osobito ako su pitanju preuređenja ili stvaranje nečega. Svaka ideja je jednostavno prikazana uz pin – što znači da nas neka fotografija koju smo pronašli može automatski odvesti na web lokaciju gdje možemo pronaći sadržaj koji nas zanima.

Upravo radi toga, korištenje Pinteresta može biti od velike koristi svima onima koji su voljni staviti poveznice na svoje fotografije. Navedena društvena mreža je poznata po pretraživanju fotografija, što znači da se ona primarno bazira na vizualnom sadržaju. Iako je navedena društvena platforma primarno zamišljena kao mjesto gdje će mnogi dijeliti svoje ideje i radove, ona je ubrzo postala mjesto gdje su mnogi krenuli oglašavati svoji rad. Danas gotovo ne postoji osoba koja nije otišla na navedenu stranicu kako bi potražila inspiraciju, i upravo ovdje leži moć te društvene mreže.

Tko koristi Pinterest?

Navedena društvena mreža trenutno broji 250 milijuna aktivnih korisnika na cijelome svijetu. Ovi korisnici većinom imaju jedan cilj, pronaći inspirirajuće ideje i pin-ati ih na svoju ploču/profil. Prema statistikama, pola Amerikanaca u dobi od 20 do 45 godina svakodnevno koriste Pinterest. 66% korisnika čine žene u dobi od 25 do 54 godine. Ako gledamo područje interesa na ovoj društvenoj mreži, najčešće ćete pronaći sadržaj koji je vezan za modu, hranu, uređenje interijera, putovanja i autoindustriju.

Ukoliko se vaše poslovanje bavi navedenim stavkama, oglašavanje na Pinterestu je odličan korak. No, nemojte se obeshrabriti ako se bavite proizvodnjom, jer Pinterest nudi mnoštvo “How to” ideja. Mnogi današnji programeri, bankari i stručnjaci iz područja digitalnog marketinga koriste navedenu društvenu mrežu kako bi si približili određene teme poput bankarstva ili JavaScript-a. Što god da vas zanima, pronaći ćete tamo. Ako želite svoju web stranicu povezati s Pinterestom i ponuditi svojim budućim klijentima bolji uvid u vaš sadržaj, tada je potrebno imati dobar seo i dobro kreiranu web stranicu.

Da li se Pinterest može koristiti kao poslovni račun?

87% posjetitelja se odlučilo na kupovinu određenog proizvoda ili usluge radi Pinteresta. Iako nije velika društvena mreža, Pinterest ima u prosjeku za 4% veću prodaju od Facebook-a ili Instagrama. Pinterest se može koristiti u poslovne svrhe, osobito ako znate dobro prezentirati ono što nudite. Navedena društvena mreža je zapravo savršena platforma za brendiranje i poslovanje. Pin koji nadodajete na vaš post može posjetitelje direktno prebaciti na vašu web stranicu, korisnički račun na društvenoj mreži, blog post. Pinovi su savršeni alat koji omogućuju posjetiteljima da na brz način pretraže ono što ih zanima i da brzo dođu do željenih informacija.

Što je s oglašavanjem? Ako ne želite koristiti bazičan oblik navedene društvene mreže, u ponudi je i Business oblik koji vam omogućuje da svoji privatni račun prebacite u poslovi oblik. Kako bi trebao izgledati poslovni profil na Pinterestu? Važno je imati profesionalne i lijepe fotografije koje plijene pažnju, želite da korisnici kliknu na nju. Poželjno je koristiti portretni pregled jer je 80% korisnika na pametnim telefonima. Opisi na fotografijama bi trebali biti što kraći, i trebali bi odgovarati ključnim riječima. Riječ je o online platformi koja je više manje fokusirana na ciljane skupine ljudi, što je odlično ako je vaše poslovanje kreirano za specifičnu nišu.

Tagovi:

Više članaka

Kako vpn radi

Kako vpn radi

Kako vpn radiKako vpn radi: objašnjenje tehnologije i principa rada Virtualna privatna mreža (VPN) je...

Kako instalirati whatsapp

Kako instalirati whatsapp

Kako instalirati whatsappKako instalirati WhatsApp - na telefonuWhatsApp je najpopularnija aplikacija...

Kako instalirati viber

Kako instalirati viber

Kako instalirati viberKako instalirati viber - na mobilni telefonViber je besplatna komunikacijska...