Čišćenje namještaja od eko kože

Čišćenje namještaja od eko kože

Čišćenje namještaja od eko kože i zašto odabrati taj materijal namještaja

Uz pravilno čišćenje namještaja od eko kože, možete održati izgled vašeg namještaja čistim i besprijekorno čistim tokom godina. Namještaj od umjetne, tj. eko kože može na taj način zadržati elegantan izgled. Zahvaljujući inovativnim tehnikama u proizvodnji, gotovo je nemoguće pronaći razliku između materijala od prave kože i materijala od eko kože. Namještaj od eko kože je preporučljiv jer ga se može lako čistiti, omogućava se izbjegavanje korištenja životinjske kože, pomaže u zaustavljanju životinja i okrutnosti prema njima.

Također, bitno je naglasiti kako je čišćenje namještaja od eko kože puno lakše od čišćenja namještaja koji je od prave kože. Nakon što pravilno očistite namještaj od eko kože, također vam je potrebna i kvalitetna nježna krpa koja ne ostavlja mucice za sobom, te blagi deterdžent uz sve navedeno. Čišćenjem ovakvog namještaja jednom tjedno je sve što je potrebno kako bi ovaj namještaj dugo vremena izgledao kao nov. Redovito održavanje učinit će ga sježim, čistim i mirisnim.

Upute za čišćenje namještaja od eko kože

Za čišćenje namještaja od eko kože potreban vam je alkohol i sredstvo za održavanje eko kože, točnije regenrator za održavanje eko kože, malo tople vode, blagi deterdžent za suđe te krpu a čišćenje koja neće ostavljati vlakna za sobom. Držite do toga da usisavate jednom tjedno svoj namještaj od eko kože, no sa nastavkom koji neće ogrebati materijal koji je osjetljiv.

Blagi deterdžent za suđe razrijedite u malo tople vode i namočite krpu u to. Tom nježnom krpom prebrišite namještaj i nakon toga uzmite suhu krpu koja neće ostavljati tragove kako biste osušili namještaj. Voda i slabi deterdžent neće oštetiti eko kožu, no pritom će ju očistiti od površinskih mrlja.

No, imajte na umu kako je važno i dezinficirati namještaj, a to možete učiniti pomoću klornog izbjeljivača. Ostavite ga na namještaju oko 5 minuta te prebrišite vlažnom krpom. Eko koža može nakon nekog duljeg vremena popucati pa ju je potrebno dodatno njegovati. Namještaj možete premazati uljem, najčešće se koristi maslinovo ili kosovo ulje koje ćete staviti na krpu.

Savjeti za čišćenje namještaja od eko kože

Kada je u pitanju čišćenje namještaja od eko kože, na neke stvari morate pripaziti. Eko koža može biti napravljena od lišća ananasa, reciklirane plastike, kože voća, kaktusovih listova, pluta hrasta. Ovisno o tome i boji kojom je premazana eko koža, birajte sredstva za održavanje eko kože. Prije svakog nanošenja sredstva, dobro pročitajte kako se koristi i za kakav tip eko kože, također, najbolje je isprobati sredstvo na nekoj manjoj površini namještaja koj anije uočljiva. Ito to primijenite i pri nanošenju ulja.

Najbolje je da to isprobate na dijelovima koji su prislonjeni uza zid ili koji se nalaze na unutarnjoj strani kako biste vidjeli da to sredstvo ili ulje neće ostaviti oštećenja na materijalu. Pobrinite se da redovno provodite čišćenje namještaja od eko kože i uz to da ga pravilno njegujete jer je inače takav namještaj podložan pucanju, guljenju i naborima. A inače može dugo potrajati i izgledati sjajno bez pukotina i nabora.

Tagovi:

Više članaka