Cybersex

Cybersex

Cybersex naziva se još i računalni seks, internetski seks, netsex i cybering. To je virtualni seksualni susret u kojem su dvoje ili više ljudi povezani na daljinu putem računalne mreže te si međusobno šalju seksualno eksplicitne poruke koje opisuju seksualno iskustvo. Cybersex je podvrsta seksualnih interakcija posredovanih tehnologijom. U jednom obliku, ovaj izmišljeni seks ostvaruje se tako što sudionici opisuju svoje radnje i odgovaraju svojim partnerima u razgovoru uglavnom u pisanom obliku osmišljenom da stimuliraju vlastite seksualne osjećaje i fantazije, slično kao i u sex chatu ili vrućem dopisivanju. Cybersex često uključuje masturbaciju u stvarnom životu.

Okruženja u kojima se odvija cybersex nisu nužno isključivo posvećena toj temi, a sudionici bilo kojeg internetskog chata mogu iznenada dobiti poruku poziva. Kvaliteta cybersex susreta obično ovisi o sposobnostima sudionika da dočaraju živu sliku u fantaziji svojih partnera. Mašta i obustavljanje nevjerice također su kritično važni.

Cybersex se može dogoditi bilo u kontekstu postojećih ili intimnih odnosa, npr. među ljubavnicima koji su geografski odvojeni ili među pojedincima koji nemaju prethodnog znanja jedno o drugome i susreću se u virtualnim prostorima ili cyberprostorima i mogu čak ostati anonimni jedno drugome. U nekim kontekstima cybersex je poboljšan korištenjem web kamere za prijenos videopoziva partnera u stvarnom vremenu.

Cybersex se obično izvodi u internetskim sex chat sobama i na sustavima za razmjenu trenutnih poruka. Također se može izvesti pomoću web kamera, sustava za glasovni chat poput Skypea ili online igrica. Cybersex se također može postići korištenjem avatara u višekorisničkom softverskom okruženju. Postoji niz popularnih, komercijalnih stranica s web kamerama koje omogućuju ljudima da otvoreno masturbiraju pred kamerom dok ih drugi gledaju. Koristeći slične stranice, parovi također mogu nastupati pred kamerama za uživanje drugih.

Cybersex pruža razne prednosti:

  • omogućuje partnerima u stvarnom životu koji su fizički razdvojeni da nastave biti seksualno intimni. U zemljopisno odvojenim vezama može funkcionirati tako da održi seksualnu dimenziju veze u kojoj se partneri samo rijetko vide licem u lice.
  • omogućuje seksualno istraživanje. Na primjer, može omogućiti sudionicima da odglume fantazije koje ne bi odglumili (ili možda ne bi bile realno moguće) u stvarnom životu kroz igranje uloga zbog fizičkih ili društvenih ograničenja.
  • relativno je siguran oblik seksualnog istraživanja u usporedbi sa seksualnim interakcijama licem u lice.

potrebno je manje truda i manje resursa na internetu nego u stvarnom životu da biste se povezali s osobom poput sebe.

Više članaka