Vesti dana

pošalji prijatelju štampaj MySpace Share it: Digg Buzz up

Beograd 05. 07. 2013

Agencije

Umro glavni srpski mason

Velika nacionalna loža Srbije ostala je bez svog prvog čoveka, velikog majstora, jednog od glavnih srpskih masona, profesora dr Branka Medojevića. Od njega se čituljom oprostio njegov drug sa studija, bivši premijer Mirko Cvetković, javljaju beogradski mediji.

slika1
Branko Medojević
Medojević, koji je bio dekan i redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, umro je u utorak, 2. jula, u 63. godini života. Čitulje u dnevnim novinama, pored kolektiva Ekonomskog fakulteta, dala je i generacija studenata sa fakulteta. Poslednji pozdrav uputilia mu je i Velika nacionalna loža Srbije sa ograncima: "Sveti Sava", "Konstantin Veliki", Slobodan Jovanović", "Aleksandar Obrenović", "Đorđe Vajfert", "Sveti Jovan Krstitelj".

- Otišao je jedan od najboljih iz naše generacije. Bio je uvek veseo i vedar i tako ćemo ga uvek pamtiti - naveli su u čitulji Medojevićevi drugovi iz generacije među kojima i bivši premijer Mirko Cvetković.

- On je moj drug sa generacije na fakultetu - kratko je rekao Cvetković za Naše.

Bivši premijer, međutim, nije hteo da priča o tome da li je Medojević bio mason ili ne, rekavši samo:

- Nekomentarišem ničije lične preference.

Na Ekonomskom fakultetu tvrde da ne znaju da je pripadao slobodnim zidarima.

- Nikada nije pričao o tome. I mene je iznenadila čitulja lože - rekao je jedan profesor tog fakulteta za Naše.

A jedan od braće Velike nacionalne lože Srbije kaže da se masoni ne kriju.

- Njihovo članstvo nije pd velom tajni. Pravi mason, kada ga pitate o članstvu, nikada neće negirati. Uostalom, mi nosimo masonske znake - kazao je on.

Prošle godine navršilo se 100 godina otkako je formirana pmenuta loža. danas u Srbiji ima četiri velike lože, nekoliko divljih i oko 2.500 slobodnih zidara.

pošalji komentar
Nema komentara.
Vesti dana
Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina u Jasenovcu

19. 04. 2015

Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina u Jasenovcu

Služenjem svete arhijerejske liturgije u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici danas je počelo obeležavanje Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida ...

Arhiva
Arhiva
Click Here to Pick up the date
Click Here to Pick up the date